Kopanj je eden najlepših osamelcev na Slovenskem, njegova zanimivost pa je tudi studenček, ki izvira 10 m nad nivojem kraškega polja. Studenček ima stalno vodo, ki ne presahne niti v največji suši. V ljudskem izročilu mu pripisujejo čudodelne učinke za zdravje oči. Zavetnica studenčka je lurška Mati božja, katere kip se nahaja v majhni kapelici nad njim.
Slika v živo s Tabora Cerovo

odmevi logo

Navodila za dopisovalce

Cenik oglaševanja

Cenik novinarskega in ostalega dela

Rok za oddajo prispevkov in oglasov je 4. september 2017. Posredujete jih lahko na odmevi@grosuplje.si ali na grosupeljski.odmevi@gmail.com. Naslednja številka Grosupeljskih odmevov izide predvidoma 13. septembra.

 

DOSN 2015   2020   naslovnica

zlati kamen 2017

Mladim prijazna obcina logo

logo podlage2

cista krka

E-naslovNatisni

POHOD PO RADENSKEM POLJU

Dogodek

Naslov:
POHOD PO RADENSKEM POLJU
Kdaj:
Sob, 20. Maj 2017
Kategorija:
Prireditve

Opis

Pohod po Radenskem poljuMaj je mesec, ko je Radensko polje najbolj cvetoče. Zato je tega meseca vsako leto organiziran POHOD PO RADENSKEM POLJU.

Letos ga bo prvič organiziralo Turistično društvo Kopanj in to v SOBOTO, 20. maja 2017. Zbrali se bomo ob 9. uri pri Kulturnem domu v Račni. Tam boste lahko parkirali in se osvežili v bližnjem bistroju Limberk. Potem se bomo podali najprej do Zatočnih jam, kjer nam bo član Jamarskega kluba Železničar, Aleš Lajovic, podal strokovno razlago o njih in nas popeljal vanje, če bo vodostaj ugoden. V ta namen imejte s seboj dobro svetilko, čelado in škornje.

Ogledali si bomo še najbolj značilne cvetoče rastline in se sprehodili po polju, v okviru želja in zmožnosti sprehajalcev. Možnosti je veliko…

Lepo povabljeni, da preživite del dneva v naravi in dobri družbi.

Za dodatne informacije smo vam na voljo na številki 051 262 707.

 

Vabi TD Kopanj

Objava dogodkov na spletni strani Občine Grosuplje: jana.rostan@grosuplje.si in uros.perme@grosuplje.si.

Občina Grosuplje
Taborska cesta 2, 1290 Grosuplje

© 2011 - 2016 Grosuplje, vse pravice pridržane. Izdelava Degriz.