Primož Trubar se je rodil leta 1508 v Rašici pri Velikih Laščah in bil istega leta krščen v cerkvi sv. Kancijana v Škocjanu. Trubar je izdal prvi slovenski knjigi Abecednik in Katekizem. Danes je upodobljen na kovancu za 1 evro.
Slika v živo s Tabora Cerovo

odmevi logo

Navodila za dopisovalce

Cenik oglaševanja

Cenik novinarskega in ostalega dela

Rok za oddajo prispevkov in oglasov je 4. september 2017. Posredujete jih lahko na odmevi@grosuplje.si ali na grosupeljski.odmevi@gmail.com. Naslednja številka Grosupeljskih odmevov izide predvidoma 21. septembra.

 

DOSN 2015   2020   naslovnica

zlati kamen 2017

Mladim prijazna obcina logo

logo podlage2

cista krka

E-naslovNatisni

GOZDNE RAZISKOVALNICE ZA ŠOLARJE

Dogodek

Naslov:
GOZDNE RAZISKOVALNICE ZA ŠOLARJE
Kdaj:
Pet, 1. September 2017 - Pet, 22. Junij 2018
Kategorija:
Prireditve

Opis

Gozdne raziskovalnice za solarjeOtroci potrebujejo naravo, igro in druženje. V gozdu uživajo, gradijo, raziskujejo in se učijo. Dokazano je, da se otroci preko igre in z lastnimi izkušnjami največ naučijo in zapomnijo. Poleg tega se naužijejo svežega zraka in pridobijo spretnosti, ki jim bodo pomagale tudi kasneje v življenju: razmišljanje s svojo glavo, gibalne in motorične spretnosti, uporaba vseh čutov, poznavanje rastlin in živali, raziskovanje …

Vse to jim bomo omogočili v bližnjem gozdu, na Koščakovem hribu, sredi Grosuplja. Vodila jih bo Kristina Sever, mag. ing. gozdarstva, ki bo otroke s svojim znanjem vodila skozi raznoliki in zanimivi gozdni svet, na pomoč pa bosta priskočili še Eva in Lara.

ZA KOGA? Raziskovalce, ki obiskujejo 1. do 5. razred osnovne šole.

KDAJ? Raziskovalnice so namenjene šolskim otrokom, potekale pa bodo vsak ponedeljek od 16.00 – 18.00 ure, celo šolsko leto razen v času počitnic.

Raziskovalnice potekajo v vsakem vremenu. Za nas dež in sneg nista ovira. Kaj je boljšega od skakanja po lužah? Gozdarji pravimo “ni slabega vremena, je samo slaba oprema”, zato je primerna oprema obvezna – dežne hlače, pelerina in dodatna oblačila za preobleči.

PRIJAVA in več informacij na spletni strani.

 

Društvo PREPLET

Objava dogodkov na spletni strani Občine Grosuplje: jana.rostan@grosuplje.si in uros.perme@grosuplje.si.

Občina Grosuplje
Taborska cesta 2, 1290 Grosuplje

© 2011 - 2016 Grosuplje, vse pravice pridržane. Izdelava Degriz.