Tabor Cerovo je bil zgrajen konec 15. stoletja na razgledni vzpetini. Obzidje okoli cerkvice sv. Nikolaja so zgradili okoliški kmetje, da bi se zavarovali pred turškimi vpadi na slovensko ozemlje.
Slika v živo s Tabora Cerovo

odmevi logo

Navodila za dopisovalce

Cenik oglaševanja

Cenik novinarskega in ostalega dela

Rok za oddajo prispevkov in oglasov je 6. oktober 2017. Posredujete jih lahko na odmevi@grosuplje.si ali na grosupeljski.odmevi@gmail.com. Naslednja številka Grosupeljskih odmevov izide predvidoma 17. oktobra.

 

DOSN 2015   2020   naslovnica

zlati kamen 2017

Mladim prijazna obcina logo

logo podlage2

cista krka

2. etapa

Opis kolesarske poti:

Iz središča Grosupljega peljemo po Adamičevi cesti mimo Praproč. V prvem križišču zavijemo desno proti Gatini. Peljemo skozi vas, pod železniško progo in do glavne ceste na Velikem Mlačevem, kjer zavijemo levo. Pot nadaljujemo skozi Žalno do Velike Loke. Sredi vasi (200 metrov pred železniškim viaduktom) zavijemo desno proti vasi Luče. Po vzponu prispemo do zaselka Na šoli (Luče), prečkamo glavno cesto in mimo kapelice zapeljemo naravnost na gozdno pot. Po 4,5 km pridemo do večjega razpotja. Zavijemo levo in nadaljujemo do ceste proti Krki, kjer se v točki 2 priključimo na grosupeljski krog. Tu zavijemo desno in nadaljujemo proti Krki. Po 700 m zavijemo desno proti vasi Ravni Dol. V križišču sredi vasi peljemo naravnost proti Veliki Ilovi gori in že smo najvišji točki te etape (540 m). Na prvem križišču v vasi zavijemo levo in se spustimo čez Malo Ilovo Goro do glavne ceste Grosuplje – Dobrepolje, kjer v točki 3 zavijemo desno in zapustimo grosupeljski krog. V Čušperku se nam odpre pogled na grič Kopanj in Radensko polje pod njim. V lepem vremenu se vidi vse do Julijskih Alp. Spustimo se v Račno, nadaljujemo vzdolž Radenskega polja, pod gradom Boštanj zavijemo levo v Malo Mlačevo. Pri igrišču desno skozi vas in na koncu vasi na makadamsko pot. Sredi polja zavijemo desno ter se mimo pokopališča vrnemo proti izhodišču.

GPS podatke za pot si lahko naložite iz Geopedije na tej povezavi.

Občina Grosuplje
Taborska cesta 2, 1290 Grosuplje

© 2011 - 2016 Grosuplje, vse pravice pridržane. Izdelava Degriz.