Na Kopanju stoji cerkev Marije Vnebovzete, ob njej pa se nahaja župnišče, v katerem je nekaj let otroštva preživel dr. France Prešeren. Njegov stric Jožef, vaški kaplan, je Franceta, preden je šel desetleten v šolo, vzel k sebi za pastirja. Mlademu Francetu je bila v veliko veselje bogata stričeva knjižnica, iz katere je jemal knjige, da jih je bral tudi na paši. France se je na Kopanju naučil brati in pisati.
Slika v živo s Tabora Cerovo

odmevi logo

Navodila za dopisovalce

Cenik oglaševanja

Cenik novinarskega in ostalega dela

Rok za oddajo prispevkov in oglasov je 4. september 2017. Posredujete jih lahko na odmevi@grosuplje.si ali na grosupeljski.odmevi@gmail.com. Naslednja številka Grosupeljskih odmevov izide predvidoma 21. septembra.

 

DOSN 2015   2020   naslovnica

zlati kamen 2017

Mladim prijazna obcina logo

logo podlage2

cista krka

3. etapa

Opis kolesarske poti:

Iz središča Grosupljega peljemo po Adamičevi cesti v smeri Višnje Gore. V križišču za gostilno Vodičar zavijemo desno proti Krki. Nadaljujemo po prednostni cesti mimo Pekarne Grosuplje čez železniško progo in takoj desno, mimo pokopališča po makadamski cesti naravnost do Spodnje Slivnice. V vasi se priključimo na glavno cesto. Nadaljujemo levo čez vas do gozda in po gozdni cesti pri drugem odcepu levo proti Predolam in naprej v Veliko Račno. Sredi vasi zavijemo levo proti Mali Račni, v vasi desno do Čušperka, kjer zavijemo levo proti Dobrepolju. V križišču za Ilovo goro se v točki 3 priključimo na grosupeljski krog in nadaljujemo do Zdenske vasi. V križišču pri kapelici gremo desno do vasi Predstruge in naprej proti Ponikvam. Sredi vasi Ponikve, 40 m pred trgovino (za hišno št. 52), ne smemo zgrešiti odcepa desno proti Škocjanu. V Škocjanu, pri gasilskem domu, v točki 4 zapustimo grosupeljski krog in zavijemo desno proti Grosupljem. Za vasjo Velike Lipljene ponovno zapustimo glavno cesto in nadaljujemo desno proti Županovi jami (Taborski jami), mimo Tabora Cerovo do Ponove vasi, pri kapelici sredi vasi desno proti Grosupljem in izhodišču.

GPS podatke za pot si lahko naložite iz Geopedije na tej povezavi.

Občina Grosuplje
Taborska cesta 2, 1290 Grosuplje

© 2011 - 2016 Grosuplje, vse pravice pridržane. Izdelava Degriz.