Rastlinska odeja Radenskega polja je zelo pestra. Najvrednejši življenjski prostori so mokrotni travniki, ki omogočajo preživetje številnim ogroženim rastlinam, kot sta močvirska kukavica in močvirski svišč. Zaradi vrednih življenjskih prostorov in ogroženih vrst je Radensko polje uvrščeno v evropsko ekološko omrežje Natura 2000.
Slika v živo s Tabora Cerovo

odmevi logo

Navodila za dopisovalce

Cenik oglaševanja

Cenik novinarskega in ostalega dela

Rok za oddajo prispevkov in oglasov je 4. september 2017. Posredujete jih lahko na odmevi@grosuplje.si ali na grosupeljski.odmevi@gmail.com. Naslednja številka Grosupeljskih odmevov izide predvidoma 13. septembra.

 

DOSN 2015   2020   naslovnica

zlati kamen 2017

Mladim prijazna obcina logo

logo podlage2

cista krka

Dobrodelni koncert: S plesom in pesmijo v pomlad

V petek, 31. marca 2017, je folklorna skupina Kulturnega društva sv. Mihaela Grosuplje v avli Osnovne šole Louisa Adamiča Grosuplje organizirala dobrodelni koncert, ki so ga poimenovali S plesom in pesmijo v pomlad, zbrana sredstva pa namenili Župnijski karitas Grosuplje.

gallery1 gallery1 gallery1

gallery1 gallery1 gallery1

Zaplesali so venček štajerskih, gorenjskih in dolenjskih plesov. Na odru pa se niso vrteli samo plesalci, ta večer se je ples prepletal z glasbo.

gallery1 gallery1 gallery1

gallery1 gallery1 gallery1

V goste so povabili Prifarske muzikante, dobro poznano skupino, ki je svojo glasbeno pot začela že leta 1988, s pesmijo in vižami pa ohranjajo bogato in raznoliko slovensko ljudsko izročilo. Nastopila je tudi tamburaška skupina KD sv. Mihaela Grosuplje, ki si je nadela ime Mihaelovi tamburaši.

gallery1 gallery1 gallery1

gallery1 gallery1 gallery1

Obiskovalke in obiskovalce, pa tudi vse nastopajoče, je ob koncu prireditve lepo pozdravil župan dr. Peter Verlič. »S koncertom smo združili tri lepe reči. Pomlad, ki prinaša optimizem, dobro voljo, ljubezen. Pesem in ples, pesem posuši vsako solzo, odpre srce. In dobrodelnost, hvala lepa, darovi bodo prišli do tistih, ki so res pomoči potrebni. In tudi če ne boste vedeli, kdo so prejemniki, bo to ogrelo naša in vaša srca,« je dejal župan in se organizatorjem koncerta zahvalil za čudovit večer.

gallery1 gallery1 gallery1

gallery1 gallery1 gallery1

»Hvala je beseda, ki je potrebna nocoj,« je dejal predsednik Župnijske karitas Grosuplje, župnik Janez Šket, in se lepo zahvalil vsem nastopajočim, še posebej organizatorju, folklorni skupini, vsem obiskovalcem večera, ki so tudi na ta način pokazali široko srce, zahvalil pa se je tudi v imenu tistih, ki bodo prejeli pomoč. »Dobrota ni sirota, dobrota je veselje. To se je pokazalo tudi ta večer,« je še dejal.

gallery1 gallery1 gallery1

gallery1 gallery1 gallery1

Dobrodelni koncert S plesom in pesmijo v pomlad si lahko ogledamo tudi v spodnjem video posnetku Braneta Petroviča.

Foto in video: Brane Petrovič

Občina Grosuplje
Taborska cesta 2, 1290 Grosuplje

© 2011 - 2016 Grosuplje, vse pravice pridržane. Izdelava Degriz.