Na Kopanju stoji cerkev Marije Vnebovzete, ob njej pa se nahaja župnišče, v katerem je nekaj let otroštva preživel dr. France Prešeren. Njegov stric Jožef, vaški kaplan, je Franceta, preden je šel desetleten v šolo, vzel k sebi za pastirja. Mlademu Francetu je bila v veliko veselje bogata stričeva knjižnica, iz katere je jemal knjige, da jih je bral tudi na paši. France se je na Kopanju naučil brati in pisati.
Slika v živo s Tabora Cerovo

odmevi logo

Navodila za dopisovalce

Cenik oglaševanja

Cenik novinarskega in ostalega dela

Rok za oddajo prispevkov in oglasov je 6. oktober 2017. Posredujete jih lahko na odmevi@grosuplje.si ali na grosupeljski.odmevi@gmail.com. Naslednja številka Grosupeljskih odmevov izide predvidoma 17. oktobra.

 

DOSN 2015   2020   naslovnica

zlati kamen 2017

Mladim prijazna obcina logo

logo podlage2

cista krka

Krajani Velike in Male Račne bogatejši za pločnik, cestno razsvetljavo, pa tudi za prehod za pešce in avtobusni postajališči

Občina Grosuplje se je z Direkcijo RS za infrastrukturo kot upravljavcem državne ceste Mlačevo - Rašica dogovorila za rekonstrukcijo dela omenjene ceste. Obnova ceste je potekala pred naseljem Velika Račna, in sicer v dolžini 900 m, hkrati pa se je uredilo tudi odvodnjavanje z ureditvijo jarka in čiščenjem propustov, kar je na tem območju zaradi varovanja ekosistema še posebej pomembno.

gallery1 gallery1 gallery1

Prav tako so krajani Velike in Male Račne postali bogatejši za pločnik, cestno razsvetljavo, pa tudi za prehod za pešce in avtobusni postajališči. Da bo za varnost v prometu kar najbolje poskrbljeno, se je uredil tudi otok za umirjanje prometa.

gallery1 gallery1 gallery1

Dela so bila v juniju zaključena, v torek, 27. junija 2017, sta si jih župan dr. Peter Verlič in vodja urada za komunalno infrastrukturo Uroš Močnik tudi ogledala.

Občina Grosuplje
Taborska cesta 2, 1290 Grosuplje

© 2011 - 2016 Grosuplje, vse pravice pridržane. Izdelava Degriz.