Županovo jamo je leta 1926 odkril takratni šentjurski župan Josip Perme. O jami je sicer v svoji Slavi vojvodine Kranjske pisal že Janez Vajkard Valvazor, ki jo je opisal kot »lepotico dolenjskega kraškega sveta«.
Slika v živo s Tabora Cerovo

odmevi logo

Navodila za dopisovalce

Cenik oglaševanja

Cenik novinarskega in ostalega dela

Rok za oddajo prispevkov in oglasov je 4. september 2017. Posredujete jih lahko na odmevi@grosuplje.si ali na grosupeljski.odmevi@gmail.com. Naslednja številka Grosupeljskih odmevov izide predvidoma 21. septembra.

 

DOSN 2015   2020   naslovnica

zlati kamen 2017

Mladim prijazna obcina logo

logo podlage2

cista krka

Občinsko tekmovanje Gasilske zveze Grosuplje in Gasilske zveze Dobrepolje 2017

V soboto, 9. septembra 2017, je pri Gasilskem centru Grosuplje potekalo občinsko gasilsko tekmovanje Gasilske zveze Grosuplje in Gasilske zveze Dobrepolje. Že dopoldne so se v gasilskem tekmovanju pomerili pionirji, mladinci in starejši gasilci, v popoldanskem času pa še članice in člani iz društev obeh gasilskih zvez. V večernih urah je sledila razglasitev najboljših v članskih kategorijah.

gallery1 gallery1 gallery1

Vsem tekmovalkam in tekmovalcem, vsem dobitnikom priznanj, sta iskreno čestitala predsednik Gasilske zveze Grosuplje Andrej Bahovec in predsednik Gasilske zveze Dobrepolje Jože Prijatelj.

gallery1 gallery1 gallery1

Andrej Bahovec je ob tem povedal, da je bilo dopoldne čudovito. Pomerili sta se dve generaciji, mladi in starejši gasilci. Mladi so pokazali, da bodo njihova bodočnost, starejši gasilci pa, da si tudi v zrelih letih lahko še kako koristen in dober. Popoldne jim vreme ni bilo tako naklonjeno, a nič zato. »Kajti vi ste naše udarne enote, ki jim zaupamo tudi v slabem vremenu, kajti nesreče se dogajajo prav v slabem vremenu. Vi pa ste danes pokazali vse svoje znanje in vse svoje izkušnje,« je dejal. Povedal je še, da se na tekmovanjih meri čas, štejejo napake, zato seveda ne morejo vsi tekmovalci zasesti prvega mesta, prav gotovo pa so vsi tekmovalci tako dobri, da bi znali vedno priskočiti na pomoč, kadar bi bilo to potrebno.

gallery1 gallery1 gallery1

Gasilke in gasilce pa je ob tej priložnosti lepo pozdravil tudi župan dr. Peter Verlič. »Zdaj smo postali zelo poznani po tem, da je občina Grosuplje ena izmed tistih, ki je blagoslovljena. In seveda smo, ker imamo tako odlične gasilke in gasilce,« je dejal. Povedal je, da gasilke in gasilci predstavljajo tisto obrambno linijo med nami civilisti, ko se nam kaj zgodi, pa med tistim, kar je na nasprotni strani: ogenj, naravne nesreče, skratka težave, takšne in drugačne. Vsem tekmovalkam in tekmovalcem tako iz naše kot tudi iz sosednje gasilske zveze je za dosežene rezultate iskreno čestital. »Pomembno je sodelovati, ne zmagati, a zmagati je vedno najlepše,« je še dejal.

gallery1 gallery1 gallery1

Rezultati tekmovanja Gasilske zveze Grosuplje, v kategorijah članic in članov, pa so naslednji:

  ČLANICE A ČLANI A ČLANICE B ČLANI B
1. mesto ČUŠPERK ČUŠPERK RAČNA RAČNA
2. mesto RAČNA ZAGRADEC PRI GROSUPLJEM / ČUŠPERK
3. mesto / PONOVA VAS / PONOVA VAS

Foto in video: Brane Petrovič

Občina Grosuplje
Taborska cesta 2, 1290 Grosuplje

© 2011 - 2016 Grosuplje, vse pravice pridržane. Izdelava Degriz.