Primož Trubar se je rodil leta 1508 v Rašici pri Velikih Laščah in bil istega leta krščen v cerkvi sv. Kancijana v Škocjanu. Trubar je izdal prvi slovenski knjigi Abecednik in Katekizem. Danes je upodobljen na kovancu za 1 evro.
Slika v živo s Tabora Cerovo

odmevi logo

Navodila za dopisovalce

Cenik oglaševanja

Cenik novinarskega in ostalega dela

Rok za oddajo prispevkov in oglasov je 6. oktober 2017. Posredujete jih lahko na odmevi@grosuplje.si ali na grosupeljski.odmevi@gmail.com. Naslednja številka Grosupeljskih odmevov izide predvidoma 17. oktobra.

 

DOSN 2015   2020   naslovnica

zlati kamen 2017

Mladim prijazna obcina logo

logo podlage2

cista krka

Pogled na bodočo šolo na Polici res razveseli

Z deli za izgradnjo nove šole na Polici je izvajalec del podjetje CGP pričel julija lani, s 1. septembrom pa smo že slovesno položili temeljni kamen. Dela vse od takrat intenzivno potekajo, nekoliko zatišja je bilo le v mesecu januarju, ko tega niso dopuščale vremenske razmere.

gallery1 gallery1 gallery1

Gradbeno obrtniška in instalacijska dela so tako že v zaključni fazi gradnje. Kako potekajo dela, so si v sredo, 5. julija 2017, ogledali župan dr. Peter Verlič, direktor občinske uprave mag. Dušan Hočevar ter občinski svetnik in predsednik Komisije za spremljanje delovanja osnovnih šol in vrtcev v občini Grosuplje Janez Pintar.

gallery1 gallery1 gallery1

gallery1 gallery1 gallery1

V notranjosti objekta šole se izvaja finalizacija, izvedena so namreč že vsa podopolagalska dela, talna in stenska keramika, vsa mavčno-kartonska dela, zaključuje pa se barvanje notranjih sten ter fina montaža strojnih in elektro inštalacij.

gallery1 gallery1 gallery1

gallery1 gallery1 gallery1

V notranjosti objekta telovadnice se polaga inštalacija za talno gretje ter podkonstrukcija za parket, zaključuje se barvanje sten. Zmontirana so že vsa zunanja in notranja vrata, položena je stenska in talna keramika, izvedena so tudi že podopolagalska dela. V naslednjih dneh se bo izvajalo čiščenje objekta, tako da bo že pripravljeno za montažo notranje opreme.

gallery1 gallery1 gallery1

gallery1 gallery1 gallery1

Prav tako je že asfaltirano območje, kjer bodo parkirišča, dostavna pot in igrišče, vgrajeni so tudi že betonski robniki ter položeni betonski tlakovci.

gallery1 gallery1 gallery1

gallery1 gallery1 gallery1

1. septembra 2017 bomo novo šolo slovesno predali svojemu namenu, kar bo posebej lepo za videti, pa bodo veseli in nasmejani otroci, ki bodo z novim šolskim letom pričeli obiskovati novo šolo.

Občina Grosuplje
Taborska cesta 2, 1290 Grosuplje

© 2011 - 2016 Grosuplje, vse pravice pridržane. Izdelava Degriz.