Županovo jamo sestavlja sedem čudovitih dvoran. Današnji vhod je skozi jamo Ledenica, ki je bila okoliškim prebivalcem znana že več stoletij. Domačini so jo uporabljali za skrivališče ob turških vpadih, kasneje pa tudi za shranjevanje ledu in živeža v poletnih mesecih, ko temperatura v spodnjem delu jame doseže le okoli 4˙C.
Slika v živo s Tabora Cerovo

odmevi logo

Navodila za dopisovalce

Cenik oglaševanja

Cenik novinarskega in ostalega dela

Rok za oddajo prispevkov in oglasov je 6. oktober 2017. Posredujete jih lahko na odmevi@grosuplje.si ali na grosupeljski.odmevi@gmail.com. Naslednja številka Grosupeljskih odmevov izide predvidoma 17. oktobra.

 

DOSN 2015   2020   naslovnica

zlati kamen 2017

Mladim prijazna obcina logo

logo podlage2

cista krka

POT PRIJATELJSTVA Vukovar – Ljubljana 2017

Hrvaško društvo Ljubljana je v počastitev dneva državnosti sosednjih in prijateljskih držav Republike Slovenije in Republike Hrvaške letos že 15. leto zapored organiziralo Pot prijateljstva Vukovar-Ljubljana.

gallery1 gallery1 gallery1

Karavana kolesarjev se je iz Vukovarja na pot odpravila v četrtek, 22. junija 2017, in že prvi dan prevozila 210 km s postanki v občinah: Osijek, Našice, Slatina, Virovitica in Đurđevac. Naslednji dan so kolesarke in kolesarji pot iz Đurđevaca nadaljevali do Bjelovarja, Vrbovca, Zagreba, Sv. Nedelje in do Samoborja ter prevozili 140 km. V soboto, 24. 6. 2017, pa so iz Samoborja do končnega cilja Ljubljane prevozili še 150 km, z vmesnimi postanki v občinah Sevnica, Trebnje in Grosuplje.

gallery1 gallery1 gallery1

gallery1 gallery1 gallery1

Pri nas smo jih že tradicionalno pričakali v Šmarju – Sapu, kjer so se gasilke in gasilci ravno ta dan pripravljali na gasilsko veselico, in tako poskrbeli za okrepčilo na poti. V imenu župana dr. Petra Verliča pa jim je dobrodošlico v naši občini izrekel občinski svetnik in predsednik Krajevne skupnosti Šmarje – Sap Janez Pintar ter jim ob tej priložnosti v spomin izročil novo knjigo Marije Samec Razglednice z zgodbami, v kateri so ob razglednicah predstavljeni kraji in ljudje naše občine skozi čas.

gallery1 gallery1 gallery1

gallery1 gallery1 gallery1

Foto: Brane Petrovič

Občina Grosuplje
Taborska cesta 2, 1290 Grosuplje

© 2011 - 2016 Grosuplje, vse pravice pridržane. Izdelava Degriz.