Kopanj je eden najlepših osamelcev na Slovenskem, njegova zanimivost pa je tudi studenček, ki izvira 10 m nad nivojem kraškega polja. Studenček ima stalno vodo, ki ne presahne niti v največji suši. V ljudskem izročilu mu pripisujejo čudodelne učinke za zdravje oči. Zavetnica studenčka je lurška Mati božja, katere kip se nahaja v majhni kapelici nad njim.
Slika v živo s Tabora Cerovo

odmevi logo

Navodila za dopisovalce

Cenik oglaševanja

Cenik novinarskega in ostalega dela

Rok za oddajo prispevkov in oglasov je 7. julij 2017. Posredujete jih lahko na odmevi@grosuplje.si ali na grosupeljski.odmevi@gmail.com. Naslednja številka Grosupeljskih odmevov izide predvidoma 21. julija.

 

zlati kamen 2017

Mladim prijazna obcina logo

logo podlage2

cista krka

POT PRIJATELJSTVA Vukovar – Ljubljana 2017

Hrvaško društvo Ljubljana je v počastitev dneva državnosti sosednjih in prijateljskih držav Republike Slovenije in Republike Hrvaške letos že 15. leto zapored organiziralo Pot prijateljstva Vukovar-Ljubljana.

gallery1 gallery1 gallery1

Karavana kolesarjev se je iz Vukovarja na pot odpravila v četrtek, 22. junija 2017, in že prvi dan prevozila 210 km s postanki v občinah: Osijek, Našice, Slatina, Virovitica in Đurđevac. Naslednji dan so kolesarke in kolesarji pot iz Đurđevaca nadaljevali do Bjelovarja, Vrbovca, Zagreba, Sv. Nedelje in do Samoborja ter prevozili 140 km. V soboto, 24. 6. 2017, pa so iz Samoborja do končnega cilja Ljubljane prevozili še 150 km, z vmesnimi postanki v občinah Sevnica, Trebnje in Grosuplje.

gallery1 gallery1 gallery1

gallery1 gallery1 gallery1

Pri nas smo jih že tradicionalno pričakali v Šmarju – Sapu, kjer so se gasilke in gasilci ravno ta dan pripravljali na gasilsko veselico, in tako poskrbeli za okrepčilo na poti. V imenu župana dr. Petra Verliča pa jim je dobrodošlico v naši občini izrekel občinski svetnik in predsednik Krajevne skupnosti Šmarje – Sap Janez Pintar ter jim ob tej priložnosti v spomin izročil novo knjigo Marije Samec Razglednice z zgodbami, v kateri so ob razglednicah predstavljeni kraji in ljudje naše občine skozi čas.

gallery1 gallery1 gallery1

gallery1 gallery1 gallery1

Foto: Brane Petrovič

Občina Grosuplje
Taborska cesta 2, 1290 Grosuplje

© 2011 - 2016 Grosuplje, vse pravice pridržane. Izdelava Degriz.