Na Kopanju stoji cerkev Marije Vnebovzete, ob njej pa se nahaja župnišče, v katerem je nekaj let otroštva preživel dr. France Prešeren. Njegov stric Jožef, vaški kaplan, je Franceta, preden je šel desetleten v šolo, vzel k sebi za pastirja. Mlademu Francetu je bila v veliko veselje bogata stričeva knjižnica, iz katere je jemal knjige, da jih je bral tudi na paši. France se je na Kopanju naučil brati in pisati.
Slika v živo s Tabora Cerovo

odmevi logo

Navodila za dopisovalce

Cenik oglaševanja

Cenik novinarskega in ostalega dela

Rok za oddajo prispevkov in oglasov je 4. september 2017. Posredujete jih lahko na odmevi@grosuplje.si ali na grosupeljski.odmevi@gmail.com. Naslednja številka Grosupeljskih odmevov izide predvidoma 21. septembra.

 

DOSN 2015   2020   naslovnica

zlati kamen 2017

Mladim prijazna obcina logo

logo podlage2

cista krka

Spoštovani!

1Prve jutranje meglice, ki se konec avgusta uležejo v naše doline, nas počasi opozarjajo, da se bliža jesen. A še pred nastopom prave koledarske jeseni nastopi najbolj pomemben dan za vse šolarje, starše in učitelje, prvi september, prvi šolski dan.

Letos se ga lahko res razveselimo. Občina Grosuplje je bogatejša za novo, dolgo pričakovano podružnično šolo na Polici. Komaj že čakamo, da pospremimo prvošolčke in ostale učenke in učence v nove šolske učilnice. Veliko truda je bilo vloženega, veliko strpnosti in sodelovanja šolskega vodstva osnovne šole Brinje in podružnice na Polici, potrpljenja staršev in naklonjenosti krajank in krajanov ter lastnikov zemljišč. Iskrena hvala vsem in vsakemu posebej, ki ste kakorkoli sodelovali pri uresničitvi nove šole na Polici.

Prvega šolskega dne se veselimo tudi zaradi pričetka delovanja nove samostojne osnovne šole Šmarje – Sap. Šmarje – Sap, kot drugo največje naselje v občini bo s samostojno osnovno šolo zaokrožilo kraj in še bolj povezalo krajane, starše, učitelje in učence med seboj. Novi samostojni šoli Šmarje – Sap želimo vse dobro in uspešno na novi poti. Želim si, da bi vse tri osnovne šole, Louis Adamič Grosuplje, Brinje Grosuplje in Šmarje – Sap delovale med seboj povezovalno, ustvarjalno ter s polno dobre volje in pozitivne energije prispevale k razvoju osnovnošolskega izobraževanja v naši občini.

Vse voznike in voznice, starše in ostale udeležence v prometu pa najlepše prosim, da v teh prvih septembrskih dneh pazijo na naše najmlajše in prilagodijo hitrost vožnje ter upoštevajo prometne predpise. Bodimo zgled in vzor mlajšim s svojim obnašanjem v prometu.

Srečno!

Dr. Peter Verlič
župan

Občina Grosuplje
Taborska cesta 2, 1290 Grosuplje

© 2011 - 2016 Grosuplje, vse pravice pridržane. Izdelava Degriz.