Rastlinska odeja Radenskega polja je zelo pestra. Najvrednejši življenjski prostori so mokrotni travniki, ki omogočajo preživetje številnim ogroženim rastlinam, kot sta močvirska kukavica in močvirski svišč. Zaradi vrednih življenjskih prostorov in ogroženih vrst je Radensko polje uvrščeno v evropsko ekološko omrežje Natura 2000.
Slika v živo s Tabora Cerovo

odmevi logo

Navodila za dopisovalce

Cenik oglaševanja

Cenik novinarskega in ostalega dela

Rok za oddajo prispevkov in oglasov je 4. september 2017. Posredujete jih lahko na odmevi@grosuplje.si ali na grosupeljski.odmevi@gmail.com. Naslednja številka Grosupeljskih odmevov izide predvidoma 21. septembra.

 

DOSN 2015   2020   naslovnica

zlati kamen 2017

Mladim prijazna obcina logo

logo podlage2

cista krka

Ste opazili novo komunalno vozilo Mercedes-Benz Econic NGT?

Ste opazili novo komunalno vozilo Mercedes-Benz Econic NGT? Javno komunalno podjetje Grosuplje je imelo v začetku meseca septembra priložnost testirati najmodernejše komunalno vozilo Mercedes-Benz ECONIC v izvedbi NGT s pogonom na zemeljski plin, ki ponuja optimalne rešitve v skladu z vedno večjimi zahtevami po učinkovitosti, gospodarnosti in okoljski sprejemljivosti.

gallery1 gallery1 gallery1

V hitrem tempu, predvsem v urbanih mestnih središčih, se pokažejo prednosti kabine z nizkim vstopom, ki omogoča hitrejše vstopanje in izstopanje delavcev, to pa je razlog tudi za večjo delovno učinkovitost.

Prav tako je posebna pozornost namenjena varnosti tako delavcev kot ostalih udeležencev v prometu. Večji delež voženj delavcev je opravljen v kabini in manjši na zadnji stopnici, kar veča varnost delavcev. Obenem pa nižji položaj voznika in velike steklene površine omogočajo večjo preglednost brez mrtvih kotov, ki povečujejo varnost pešcev in kolesarjev. Za dodatno varnost je poskrbljeno z vgrajenimi elektronskimi asistenčnimi sistemi, s katerimi je voznik občutno razbremenjen in lahko ublaži veliko nevarnih situacij ali se jim v nekaterih primerih celo povsem izogne.

S številnimi tehničnimi ukrepi vozilo ECONIC v izvedbi NGT s pogonom na zemeljski plin svoje naloge opravlja gospodarno, ekonomsko učinkovito, z nizko porabo in nizkimi stroški delovanja v celotnem obdobju uporabe. Dodatna prednost se pokaže v možnosti uporabe doma pridobljenega bioplina.

In kar velja v celotnem opisu še posebej izpostaviti, so nižje emisije hrupa, tišje delovanje motorja ter daleč pod najstrožjimi zakonskimi omejitvami, nižje emisije trdnih delcev in ostalih škodljivih snovi. V primeru uporabe bioplina tudi brez ogljičnega odtisa oziroma CO2 nevtralno.

Občina Grosuplje
Taborska cesta 2, 1290 Grosuplje

© 2011 - 2016 Grosuplje, vse pravice pridržane. Izdelava Degriz.