Kopanj je eden najlepših osamelcev na Slovenskem, njegova zanimivost pa je tudi studenček, ki izvira 10 m nad nivojem kraškega polja. Studenček ima stalno vodo, ki ne presahne niti v največji suši. V ljudskem izročilu mu pripisujejo čudodelne učinke za zdravje oči. Zavetnica studenčka je lurška Mati božja, katere kip se nahaja v majhni kapelici nad njim.
Slika v živo s Tabora Cerovo

odmevi logo

Navodila za dopisovalce

Cenik oglaševanja

Cenik novinarskega in ostalega dela

Rok za oddajo prispevkov in oglasov je 4. september 2017. Posredujete jih lahko na odmevi@grosuplje.si ali na grosupeljski.odmevi@gmail.com. Naslednja številka Grosupeljskih odmevov izide predvidoma 21. septembra.

 

DOSN 2015   2020   naslovnica

zlati kamen 2017

Mladim prijazna obcina logo

logo podlage2

cista krka

V občini Grosuplje pet novih uličnih zbiralnikov

Občine Grosuplje, Ivančna Gorica in Dobrepolje so skupaj z lokalnim partnerjem Javnim komunalnim podjetjem Grosuplje d.o.o. v ponedeljek, 3. aprila 2017, pod okriljem organizatorjev projekta LIFE Gospodarjenje z e-odpadki, družbe ZEOS, d.o.o., pod sloganom E-cikliraj prejele 10 novih uličnih zbiralnikov za zbiranje e-odpadkov in odpadnih baterij.

gallery1 gallery1 gallery1

gallery1 gallery1 gallery1

Projekt LIFE nagovarja gospodinjstva naj skrbno ravnajo z e-odpadki in odpadnimi baterijami, in sicer preko na novo vzpostavljene občanom prijazne mreže zbiranja, ki nastaja širom Slovenije ter preko spremljevalno-ozaveščevalnih dogodkov.

Organizatorji projekta želijo sporočiti, da so e-odpadki in odpadne baterije posebna skupina odpadkov, ki ne sodijo med mešane komunalne odpadke, zato jim želijo približati možnosti njihove oddaje. Vsebujejo težke kovine, ki so v primeru nepravilnega ravnanja za okolje zelo nevarne, po drugi strani pa gre za surovine, iz katerih se dobijo nazaj reciklati za nove proizvode, s tem pa se ohranjajo naravni viri.

V ponedeljek, 3. aprila 2017, sta tako župan občine Grosuplje dr. Peter Verlič in direktor družbe ZEOS, d.o.o. mag. Emil Šehić podpisala listino, s katero se je Občina Grosuplje zavezala k E-cikliranju – t.j. recikliranju e-odpadkov: KOT PARTNERJI V PROJEKTU BOMO Z AKTIVNIM SODELOVANJEM SPREMINJALI NAVADE PREBIVALCEV SLOVENIJE IN E-CIKLIRALI!

Skupaj z direktorjem občinske uprave mag. Dušanom Hočevarjem in direktorjem Javnega komunalnega podjetja Grosuplje Stanetom Stoparjem so se nato odpravili do najbližjega zbiralnika na glavni avtobusni postaji in s simbolično oddajo svojega e-odpadka nove ulične zbiralnike v naši občini pospremili na pot. 

V naši občini smo sicer dobili 5 novih uličnih zbiralnikov, poleg že omenjene lokacije na glavni avtobusni postaji se ti nahajajo še:

  • pri Javnem komunalnem podjetju Grosuplje;
  • pri ekološkem otoku na Slomškovi ulici v Grosupljem;
  • pri ekološkem otoku v Sončnih dvorih;
  • poleg ekološkega otoka pri Družbenem domu Šmarje – Sap.

Ulični zbiralniki sicer že stojijo v polovici slovenskih občin, njihove lokacije pa najdete na spletnem zemljevidu na spletni strani projekta. V kratkem bodo na zemljevidu vidne tudi lokacije desetih novih zbiralnikov v občinah Grosuplje, Ivančna Gorica in Dobrepolje. Zbiralnike so v nekaterih občinah organizatorji projekta že praznili in povprečno zbrali okoli 150 kilogramov na posamezni ulični zbiralnik. Občanke in občani so jih dobro sprejeli, saj so bili zbrani odpadki dobro ločeni, le 2% je bilo odloženih ostalih odpadkov, torej tistih, ki tja ne spadajo.

 

Občina Grosuplje
Taborska cesta 2, 1290 Grosuplje

© 2011 - 2016 Grosuplje, vse pravice pridržane. Izdelava Degriz.