Županovo jamo je leta 1926 odkril takratni šentjurski župan Josip Perme. O jami je sicer v svoji Slavi vojvodine Kranjske pisal že Janez Vajkard Valvazor, ki jo je opisal kot »lepotico dolenjskega kraškega sveta«.
Slika v živo s Tabora Cerovo

odmevi logo

Navodila za dopisovalce

Cenik oglaševanja

Cenik novinarskega in ostalega dela

Rok za oddajo prispevkov in oglasov je 6. oktober 2017. Posredujete jih lahko na odmevi@grosuplje.si ali na grosupeljski.odmevi@gmail.com. Naslednja številka Grosupeljskih odmevov izide predvidoma 17. oktobra.

 

DOSN 2015   2020   naslovnica

zlati kamen 2017

Mladim prijazna obcina logo

logo podlage2

cista krka

V Spominsko knjigo občine Grosuplje sta se kot prva vpisala poslanec Janez Janša in ljubljanski pomožni škof msgr. dr. Franc Šuštar

V nedeljo, 25. junija 2017, ob našem občinskem in državnem prazniku dnevu državnosti, sta se v novo Spominsko knjigo občine Grosuplje v Mestni knjižnici Grosuplje kot prva vpisala poslanec Državnega zbora Republike Slovenije Janez Janša in ljubljanski pomožni škof msgr. dr. Franc Šuštar, ki sta bila ta dan govornika na osrednji slovesnosti ob dnevu državnosti Slavnostni seji Občinskega sveta Občine Grosuplje, s katero smo letos v Škocjanu obeležili tudi 20 let prireditve Stati inu obstati.

gallery1 gallery1 gallery1

gallery1 gallery1 gallery1

Pred Mestno knjižnico Grosuplje so gosta sprejeli župan dr. Peter Verlič s soprogo, direktor občinske uprave mag. Dušan Hočevar s soprogo, občinski svetnik in predsednik Krajevne skupnosti Grosuplje Iztok Vrhovec in direktorica Mestne knjižnice Grosuplje Roža Kek.

Župan dr. Peter Verlič je povedal, da se mu je že pred nekaj časa porajala ideja, da bi tudi naša občina imela svojo spominsko knjigo, v katero se bi lahko vpisali pomembni gostje, ki so kdaj obiskali našo občino. 25. junij, dan državnosti, ko praznujemo tudi naš občinski praznik, je lepa priložnost za začetek nekaj novega, za začetek nove prihodnosti, ki jo želimo tudi zapisati v zgodovino. »Spominska knjiga se bo hranila in prepričan sem, da bodo prihodnji rodovi radi pogledali nazaj, kdo vse je bil pri nas gost. Res, hvala lepa, in vabljena, da se vpišeta,« je še dejal župan.

gallery1 gallery1 gallery1

gallery1 gallery1 gallery1

Poslanec Državnega zbora Republike Slovenije Janez Janša je občankam in občanom občine Grosuplje v spominski knjigi zapisal:

Iskrene čestitke ob dvojnem, občinskem in državnem prazniku. Veselimo se uspehov domovine in občine. Spominjajmo se očeta slovenske državnosti dr. Jožeta Pučnika. Hvala za soglasno odločitev, da se njegovo ime ovekoveči tudi v občini Grosuplje.

Srečno Grosuplje, Bog živi Slovenijo!

gallery1 gallery1 gallery1

gallery1 gallery1 gallery1

Ljubljanski pomožni škof msgr. dr. Franc Šuštar je občankam in občanom občine Grosuplje v spominski knjigi zapisal:

Spoštovani občanke in občani!

Z vami se veselim vsega dobrega, kar prejemate in doživljate v krajih občine Grosuplje. Vesel in hvaležen sem za vse dobre in velikodušne ljudi, ki z delom, talenti in ljubeznijo gradijo skupnost. Hvaležen sem Bogu, da sem smel živeti med vami kot župnik, da smo gradili Božje kraljestvo.

Naj vsemogočni Bog blagoslavlja občino in vso Slovenijo!

Video: Brane Petrovič

Občina Grosuplje
Taborska cesta 2, 1290 Grosuplje

© 2011 - 2016 Grosuplje, vse pravice pridržane. Izdelava Degriz.