Območje Radenskega polja je naravni in kulturni biser, ki je v svoji sedanji biološki pestrosti nastajal v tisočletnii interakciji narave in ljudi. Razprostira se na dobrih 4 km² in je najmanjše med devetimi izrazitejšimi kraškimi polji v Sloveniji.
Slika v živo s Tabora Cerovo

odmevi logo

Navodila za dopisovalce

Cenik oglaševanja

Cenik novinarskega in ostalega dela

Rok za oddajo prispevkov in oglasov je 7. julij 2017. Posredujete jih lahko na odmevi@grosuplje.si ali na grosupeljski.odmevi@gmail.com. Naslednja številka Grosupeljskih odmevov izide predvidoma 21. julija.

 

zlati kamen 2017

Mladim prijazna obcina logo

logo podlage2

 

cista krka

Rabljena oblačila, obutev in hišni tekstil

Med odpadni tekstil spada:

  • vsa otroška, ženska in moška oblačila;
  • igrače iz tekstila;
  • hišni tekstil: posteljnina, rjuhe, zavese (iz naravnih vlaken);
  • obutev v paru (obutev, ki nima para, se ne zbira);
  • torbe in torbice, kravate, pasovi in drugi modni dodatki.  

Med odpadni tekstil ne spadajo umazana in strgana oblačila in obutev, krpe, odeje, preproge...

ZAKAJ ZBIRAMO: Na odlagališču v Špaji dolini svojo pot konča mnogo oblačil, obutve in hišnega tekstila. Če bi ta tekstil zbrali na primeren način, bi bila večina še uporabnega. Večina zbranega tekstila je namenjeno ponovni uporabi v Afriki in Aziji, manjši delež pa se reciklira. Tekstilni izdelki, ki niso primerni za nadaljnjo uporabo, se predelajo v toplotno izolacijske materiale, krpe in druge alternativne produkte.

KAKO ZBIRAMO: Tekstil zbiramo v PVC vrečah, teže 15 do 20 kg, da se tekstil med transportom ne umaže. Odpadni tekstil naložimo v vrečke (do 120 l). Oddan tekstil mora biti čist! Samo čist tekstil je uporaben, pranje bi namreč povzročilo prevelike dodatne stroške. ..

Občina Grosuplje
Taborska cesta 2, 1290 Grosuplje

© 2011 - 2016 Grosuplje, vse pravice pridržane. Izdelava Degriz.