Zgodovinski viri razkrivajo, da se ime Grosuplje prvič pojavi davnega leta 1136, bilo je zapisano kot GROSLUPP ali po Valvasorjevo Velike uplje.
Slika v živo s Tabora Cerovo

odmevi logo

Navodila za dopisovalce

Cenik oglaševanja

Cenik novinarskega in ostalega dela

Rok za oddajo prispevkov in oglasov je 4. september 2017. Posredujete jih lahko na odmevi@grosuplje.si ali na grosupeljski.odmevi@gmail.com. Naslednja številka Grosupeljskih odmevov izide predvidoma 21. septembra.

 

DOSN 2015   2020   naslovnica

zlati kamen 2017

Mladim prijazna obcina logo

logo podlage2

cista krka

Nesreče v cestnem prometu (19. 8. 2017)

Po navedbah Centra za obveščanje RS je v soboto, 19. 8. 2017 ob 14.26. uri, v naselju Polica voznik z osebnim vozilom trčil v prikolico za prevoz živali priklopljeno na drugo osebno vozilo. Pri tem se je prikolica prevrnila na bok, osebno vozilo, ki je vanjo trčilo, pa je obstalo prevrnjeno na streho. Gasilci PGD Grosuplje in GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka, nudili prvo pomoč udeleženim do prihoda reševalcev, prevrnjeno vozilo in prikolico postavili nazaj na kolesa, posuli razlite motorne tekočine z vpojnimi sredstvi in odklopili akumulator. Eno poškodovano osebo so oskrbeli reševalci NMP Ljubljana in jo prepeljali v UKC Ljubljana. V prometni nesreči se je poškodoval tudi konj. Pred prihodom gasilcev so ga iz prevrnjene prikolice rešili očividci, oskrbel pa ga je veterinar.

Občina Grosuplje
Taborska cesta 2, 1290 Grosuplje

© 2011 - 2016 Grosuplje, vse pravice pridržane. Izdelava Degriz.