Tabor Cerovo je bil zgrajen konec 15. stoletja na razgledni vzpetini. Obzidje okoli cerkvice sv. Nikolaja so zgradili okoliški kmetje, da bi se zavarovali pred turškimi vpadi na slovensko ozemlje.
Slika v živo s Tabora Cerovo

odmevi logo

Navodila za dopisovalce

Cenik oglaševanja

Cenik novinarskega in ostalega dela

Rok za oddajo prispevkov in oglasov je 4. september 2017. Posredujete jih lahko na odmevi@grosuplje.si ali na grosupeljski.odmevi@gmail.com. Naslednja številka Grosupeljskih odmevov izide predvidoma 21. septembra.

 

DOSN 2015   2020   naslovnica

zlati kamen 2017

Mladim prijazna obcina logo

logo podlage2

cista krka

OBVESTILO O PREVENTIVNEM RAVNANJU OBČANK IN OBČANOV (4. 9. 2017)

Policija je v zadnjem času obveščena o t.i. drznih tatvinah, ki jih izvršujejo posamezniki ali skupina oseb.

Storilci si izberejo žrtve na odročnih krajih. Najpogosteje se dogaja dopoldan ali čez dan, ko so večje možnosti, da so doma starejše osebe. Storilci praviloma delujejo v paru ali pa več njih. Cilj jim je, da iz objekta (hiše) izvabijo stanovalce iz različnih razlogov, ali z namenom odkupa domačih živali, odkup kovin ali drugega materiala, itd.. Njihov pristop deluje na način: pridobiti zaupanje potencialne žrtve. Medtem ko se žrtev posveča "kupcem", sostorilci neopazno vstopijo v objekt, ga preiščejo in odtujijo določene predmete (najpogosteje denar in nakit). Po dejanju kraj skupaj zapustijo.

Policija je bila obveščena tudi o primerih, ko je neznanec brez povabila vstopil v stanovanje, hišo in iz različnih razlogov ogovoril osebo, ki se je nahajala v hiši (npr. išče pravo smer za določen kraj, išče konkretno osebo... itd). Med pogovorom pa so sostorilci prav tako neopazno vstopili v stanovanje in preiskali prostore.

Policija priporoča, da so občani skrajno previdni v primerih, ko se pri njih pojavijo neznane osebe (če tudi je samo ena oseba, ker sostorilec je lahko nekje v bližini), ki iz različnih razlogov želijo potencialno žrtev izvabiti iz objekta. Občan ima možnost ali osebo odsloviti ali se odzvati. V kolikor se odzove, priporočamo, da vedno zaklenejo vhodna vrata in ključ vzamejo s seboj, če tudi stopijo samo "za vogal".

V vseh primerih priporočamo, da si zapomnijo osebni opis, opis vozila, reg. označba, smer odhoda. Podatke, opažanja, lahko občani sporočijo na eno izmed telefonskih štev. policije: intervencijsko 113, anonimni telefon 080 1200 ali na PP Grosuplje 01 781 83 80. Policija je najbolj uspešna takrat, ko občani posredujejo čim več konkretnih informacij (partnerski odnos za zagotavljanje varnosti).

V primeru, da lastnik opazi, da je žrtev kaznivega dejanja, naj TAKOJ obvesti policijo na štev. 113.

Občina Grosuplje
Taborska cesta 2, 1290 Grosuplje

© 2011 - 2016 Grosuplje, vse pravice pridržane. Izdelava Degriz.