Županovo jamo sestavlja sedem čudovitih dvoran. Današnji vhod je skozi jamo Ledenica, ki je bila okoliškim prebivalcem znana že več stoletij. Domačini so jo uporabljali za skrivališče ob turških vpadih, kasneje pa tudi za shranjevanje ledu in živeža v poletnih mesecih, ko temperatura v spodnjem delu jame doseže le okoli 4˙C.
Slika v živo s Tabora Cerovo

odmevi logo

Navodila za dopisovalce

Cenik oglaševanja

Cenik novinarskega in ostalega dela

Rok za oddajo prispevkov in oglasov je 4. september 2017. Posredujete jih lahko na odmevi@grosuplje.si ali na grosupeljski.odmevi@gmail.com. Naslednja številka Grosupeljskih odmevov izide predvidoma 13. septembra.

 

DOSN 2015   2020   naslovnica

zlati kamen 2017

Mladim prijazna obcina logo

logo podlage2

cista krka

Pregled dogodkov PP Grosuplje v preteklih 7 dneh (24. 4. 2017)

Policijska postaja Grosuplje je v preteklih 7 dneh, od 17. 4. 2017 od 7. ure do 24. 4. 2017 do 7. Ure, obravnavala 15 kaznivih dejanj, 3 prometne nesreče, 4 kršitve javnega reda in miru in 25 ne interventnih dogodkov.

KAZNIVA DEJANJA:

Na območju občine Grosuplje so policisti obravnavali šest tatvin, vlom, tatvino osebnega avtomobila znamke Audi A3, bele barve, registrskih številk LJ 222-BL, kaznivo dejanje ponarejanja listin, prometno nesrečo z manjšo materialno škodo, dve kršitvi javnega reda in miru, kršitev določil zakona o zaščiti živali zaradi nezavarovanega psa, trem voznikom so zasegli motorna vozila zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja in vozniku motornega vozila začasno odvzeli vozniško dovoljenje zaradi vožnje pod vplivom alkohola.

Na območju občine Ivančna Gorica so policisti obravnavali tri vlome, tatvino, dve kaznivi dejanji nasilja v družini in eni osebi izrekli prepoved približevanja žrtvi nasilja, dve kršitvi javnega reda in miru in enega kršitelja pridržali do iztreznitve, obravnavali so požar v hiši, dve prometni nesreči z manjšo materialno škodo, povoženje divjadi in vozniku zasegli motorno vozilo zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja.

Policisti bodo za zgoraj navedena kazniva dejanja po vseh zbranih obvestilih in pridobljenih dokazih s kazenskimi ovadbami obvestili Okrožno državno tožilstvo v Ljubljani.

Občina Grosuplje
Taborska cesta 2, 1290 Grosuplje

© 2011 - 2016 Grosuplje, vse pravice pridržane. Izdelava Degriz.