Županovo jamo je leta 1926 odkril takratni šentjurski župan Josip Perme. O jami je sicer v svoji Slavi vojvodine Kranjske pisal že Janez Vajkard Valvazor, ki jo je opisal kot »lepotico dolenjskega kraškega sveta«.
Slika v živo s Tabora Cerovo

odmevi logo

Navodila za dopisovalce

Cenik oglaševanja

Cenik novinarskega in ostalega dela

Rok za oddajo prispevkov in oglasov je 4. september 2017. Posredujete jih lahko na odmevi@grosuplje.si ali na grosupeljski.odmevi@gmail.com. Naslednja številka Grosupeljskih odmevov izide predvidoma 13. septembra.

 

DOSN 2015   2020   naslovnica

zlati kamen 2017

Mladim prijazna obcina logo

logo podlage2

cista krka

Pregled dogodkov PP Grosuplje v preteklih 7 dneh (24. 7. 2017)

Policijska postaja Grosuplje je v preteklih 7 dneh, od 17. 7. 2017 od 7. ure do 24. 7. 2017 do 7. ure, obravnavala 8 kaznivih dejanj, 11 prometnih nesreč in 28 ne interventnih dogodkov.

KAZNIVA DEJANJA:

Na območju občine Grosuplje so policisti obravnavali kaznivo dejanje drzna tatvina; dva primera tatvine goriva; tatvina reg. tablic LJ71-33T in izvedli zaseg prepovedane droge.

Policisti so obravnavali prometno nesrečo z udeležbo divjadi, dve prometni nesreči z materialno škodo in odstopom od ogleda in dve prometni nesreči na parkirnem prostoru, kjer je povzročitelj s kraja pobegnil.

Policisti so intervenirali na javnem kraju, ugotovili elemente prekrška po ZJRM-1, zoper kršiteljico sledi hitri postopek.

Na območju občine Ivančna Gorica so policisti obravnavali kaznivo dejanje goljufije; poskus ropa; tatvino traktorske prikolice in vlom v brunarico.

Policisti so obravnavali tri prometne nesreče z materialno škodo, povzročitelju je bil izdan plačilni nalog (dva povzročitelja sta bila pod vplivom alkohola). Prav tako so obravnavali dve prometni nesreči z materialno škodo, kjer je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda, in prometno nesrečo s pobegom, kjer je povzročitelj z OA R Megane, temno sive barve, pobegnil s kraja.

Policisti bodo za zgoraj navedena kazniva dejanja po vseh zbranih obvestilih in pridobljenih dokazih s kazenskimi ovadbami obvestili Okrožno državno tožilstvo v Ljubljani.

 

Občina Grosuplje
Taborska cesta 2, 1290 Grosuplje

© 2011 - 2016 Grosuplje, vse pravice pridržane. Izdelava Degriz.