Kopanj je eden najlepših osamelcev na Slovenskem, njegova zanimivost pa je tudi studenček, ki izvira 10 m nad nivojem kraškega polja. Studenček ima stalno vodo, ki ne presahne niti v največji suši. V ljudskem izročilu mu pripisujejo čudodelne učinke za zdravje oči. Zavetnica studenčka je lurška Mati božja, katere kip se nahaja v majhni kapelici nad njim.
Slika v živo s Tabora Cerovo

odmevi logo

Navodila za dopisovalce

Cenik oglaševanja

Cenik novinarskega in ostalega dela

Rok za oddajo prispevkov in oglasov je 4. september 2017. Posredujete jih lahko na odmevi@grosuplje.si ali na grosupeljski.odmevi@gmail.com. Naslednja številka Grosupeljskih odmevov izide predvidoma 21. septembra.

 

DOSN 2015   2020   naslovnica

zlati kamen 2017

Mladim prijazna obcina logo

logo podlage2

cista krka

Župan

 

zupan_dr_peter_verlic-3Dr. Peter Verlič

Kontakt:
Tajništvo župana: 01/7888–762
E-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Življenjepis

Rodil sem se 13. decembra 1962 v Ljubljani. Leta 1988 sem se zaposlil na Prometnem institutu v Ljubljani kot diplomirani inženir gradbeništva, kjer sem bil med leti 1993 – 1998 direktor podjetja. Nato sem se zaposlil na Slovenskih železnicah, od koder sem bil leta 2000 imenovan na mesto državnega sekretarja za prometno politiko in mednarodne odnose na tedanjem Ministrstvu za promet in zveze RS. Po državnozborskih volitvah leta 2004 sem znova prevzel funkcijo državnega sekretarja na Ministrstvu za promet. V letu 2008 sem bil izvoljen za poslanca Državnega zbora Republike Slovenije.

Vso poklicno pot se ukvarjam s področjem prometa in infrastrukture; na Fakulteti za gradbeništvo v Ljubljani sem pridobil naziv doktorja znanosti. Pri svojem delu sem sodeloval tudi z evropskimi institucijami, sprva kot član Tehničnega komiteja za transport COST iz Slovenije, kasneje pa kot evaluator evropskih projektov za področje transporta v okviru 6.okvirnega raziskovalnega programa.

Od leta 1998 dalje sem občinski svetnik, izvoljen v Občinski svet Občine Grosuplje na listi Slovenske demokratske stranke, kjer sem deloval zlasti na področju cestne in komunalne infrastrukture, prostora in družbenih dejavnosti.

Z družino živim v Tlakah.

Občina Grosuplje
Taborska cesta 2, 1290 Grosuplje

© 2011 - 2016 Grosuplje, vse pravice pridržane. Izdelava Degriz.