Nahajate se:
Direktorica uprave Zdenka Grozde se je otrokom v vrtcu Pika pridružila na tradicionalnem slovenskem zajtrku
Direktorica uprave Zdenka Grozde se je otrokom v vrtcu Pika pridružila na tradicionalnem slovenskem zajtrku
17. 11. 2023
282
Danes v Sloveniji obeležujemo dan slovenske hrane, ko so otroci v vrtcih in osnovnih šolah po vsej Sloveniji imeli tradicionalni slovenski zajtrk. Tega sestavljajo kruh, maslo, med, mleko in jabolko ali druge jedi slovenskega porekla.
Tradicionalni slovenski zajtrk so tako danes imeli tudi otroci v vseh naših vrtcih in šolah. Našim najmlajšim v vrtcu Pika v Šmarju - Sapu, skupini Barvice, pa se je pri tradicionalnem slovenskem zajtrku pridružila tudi direktorica uprave Zdenka Grozde.
Ko so si zaželeli »dober tek«, so tudi otroci že kar sami pričeli z mazanjem na kruh, najprej maslo, nato pa še med. »Smo že veliki,« so ji povedali. Seveda so jim pomagale tudi vzgojiteljice.
In ko so ga pojedli, jih je direktorica uprave vprašala, ali je bil dober. »Jaaa,« so bili glasni. Odlična pa je bila tudi pogača, ki so jo, kot so ji zaupali, kar sami skupaj z vzgojiteljicami spekli že včeraj.
Po odličnem zajtrku, ko so vse lepo pojedli, pa je za njih imela tudi lepo presenečenje. Sestavljank so se otroci zelo razveselili, prvo so kar takoj sestavili kar skupaj. Ko bodo sestavili vsak svojo, pa si jo bodo lahko tudi pobarvali.
Tradicionalni slovenski zajtrk je glavni dogodek dneva slovenske hrane, ki ga obeležujemo od leta 2012 vsak tretji petek v novembru. Projekt Tradicionalni slovenski zajtrk je bil na pobudo Čebelarske zveze Slovenije prvič organiziran leta 2011 z namenom ozaveščanja najmlajših o pomenu kmetijstva, živilske industrije, čebelarstva in varovanja okolja. Letošnji Tradicionalni slovenski zajtrk poteka pod sloganom »Kruh za zajtrk - super dan!«.
Jana Roštan